Selv en Zündapp kan få den smukkeste piges hjerte til at banke…

… ingen tvivl om det!

Zündapp var en stor tysk motorcykel fabrikant. Virksomheden blev oprindeligt grundlagt som producent af detonatorer i 1917 i Nürnberg af Fritz Neumeyer, Friedrich Krupp AG og værktøjsfabrikanten Thiel under navnet “Zünder-und Apparatebau GmbH”.  Efter førs-te verdenskrig faldt efterspørgslen på våbendele, og Neumeyer blev herefter eneejer af selskabet. To år senere, omstillede han virksomheden til produktion af mortorcyk-ler. Virksomheden gik konkurs i 1984.

Den første Zündapp motorcykel var en Z22 der blev lanceret i 1921. Den blev lanceret som Motorrad für Jedermann (“motorcykel til alle”). Motorcyklen havde en  enkel og pålidelig konstruktion, og den blev produceret i store serier.

Zündapps historie med produktion af  tunge motorcykler tog sin begyndelse  i 1933 med K-serien. Serien omfattede modeller fra 200 til 800 cc. Successen blev stor og den øgede Zündapps markedsandele i Tyskland fra 5% i 1931 til 18% i 1937.

Vor Zündapp KS 600 W er fra 1939 og fremstår i dag super flot, og er naturligvis et stort trækplaster ved militærtræf og lign. – ja, selv pigerne formår den at tiltrække, selvom den ikke er helt ung længere!