Tyskernes svar på de Allieredes jeep – og den kan stadig tage svingene på 2-3 hjul…

Som en erstatning for de uegnede motorcykler med sidevogn, påbegyndte Volkswagen i 1941 – ud fra et design af Ferdinand Porsche – at producere VW-Kübelwagen og VW-Schwimmwagen til de tyske tropper.  Disse køretøjer kunne klare meget mere stejlt terræn i forhold til motorcyklerne.

Udover at der var plads til 4 mand med oppakning, var de også meget billigere at producere – ca.halv pris af f.eks. en Zündapp KS 750 med sidevogn.

Det nye køretøj, Kübelwagen, blev brugt af såvel Wehrmacht som Waffen-SS, og det skulle vise sig at Kübelwagen viste sig for tyskerne at være, hvad en jeep var for de allierede.

Køretøjet var bygget som en radiovogn “Funkwagen” og afleveret til Heereszeugamt i Kassel for til sidst at ende i Syd Tyrol i 1945.

Frank Jensen købte denne Kübelwagen af Friedhelm Abel, Meinerzhagen i år 2000. Dens tilstand var dårlig – både fortøj, bagtøj og motor var fra en VW 181.

Ydermere havde den krigsskader på venstre bagskærm og andre skævheder i karosse-riet. Det tog ca. 3 år at renovere den tilbage til original stand – dette er noget længere tid, end det egentlig tog Volkswagen at producere den tilbage i 1943. Det fremgår af køretøjets dokumenter, at produktionen påbegyndtes den 21. april 1943, og at køretøjet kørte ab fabrik d. 27. april 1943…

Køretøjet fremstår i dag rigtig rigtig flot, især hvis man har en forkærlighed for noget der minder om en jeep!